Nieuwe corona maatregelen

Nieuwe coronamaatregelen – De kerkenraad heeft zich opnieuw beraad wat de huidige coronamaatregelen voor onze gemeente betekent. Deze nieuwe maatregelen zullen vanaf komende zondag 14 november gelden en zijn gebaseerd op de richtlijnen van de Protestantse Kerk in Nederland. U kunt deze richtlijnen vinden op www.pkn.nl.

– Bij het verplaatsen in het kerkgebouw moet een mondkapje worden gedragen. Dus zowel bij het betreden als het naar buiten gaan worden we geacht een mondkapje te dragen.

– Bezoekers van de kerk zullen actief een plek worden toegewezen (dit wordt ‘placeren’ genoemd). Dit is om de 1,5 meter afstand – die opnieuw verplicht is – te garanderen.

– Vanwege de verplichte 1,5 meter afstand kunnen we in de kerk een maximaal aantal bezoekers kwijt. Daarom moet er voor de morgendienst opnieuw wekelijks gereserveerd worden. Dit kan via de website van onze gemeente. Indien digitaal reserveren een moeilijkheid voor u is, kunt u zich voor de dienst bij de scriba aanmelden.

– De avonddienst blijft dus zonder te reserveren toegankelijk.

– Als de zitplaatsen in de kerk voor de morgendienst vol zijn geboekt is ’t Kruispunt een uitwijkmogelijkheid om daar met een deel van de gemeente de morgendienst te volgen op het grote tv-scherm. Stoelen zullen op de juiste afstand worden geplaatst en voor de verbinding wordt gezorgd. Zo hopen we alsnog het gevoel van een onderlinge samenkomst enigszins te waarborgen.

– Ook voor nu geldt: voor toegang tot de kerk wordt géén QR-code gevraagd. Iedereen is welkom, mits hij of zij de triagevragen negatief kan beantwoorden (geen koorts, niet verkouden, etc.). Blij klachten thuisblijven.  

– De ambtelijke handdruk wordt opgeschort en wordt vervangen met een knik en een handdruk op het hart.

Voor nu geldt: Na drie zondagen zullen we als kerkenraad deze nieuwe maatregelen evalueren aan de hand van de opgedane ervaring en de actuele maatregelen. Indien de maatschappelijke omstandigheden daarom vragen zullen we eerder evalueren en nieuwe maatregelen invoeren.  

Welkom!

Vul hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in.